Ontstaan

Begin 2005 trokken de ouders van Manon de stoute scheaderlogohoenen aan. Marianne Hamstra had net een cursus gevolgd over het opzetten van een kleinschalige woonvoorziening voor gehandicapten bij oudervereniging PhiladelphiaSupport. En ze had een droom: het realiseren van een “thuis dichtbij huis” voor Manon.

Samen met Hendrik Jan nam ze het initiatief om andere ouders van een ernstig en complex gehandicapte jongere uit te nodigen. Met maar één vraag op de agenda: “Wil jij ook gaan voor een thuis voor je kind, gewoon een thuis met een huiskamer; en ongeveer 6 jongeren per huiskamer? En het moet wel in Wijk bij Duurstede gebeuren.”

Met 6 ouderstellen zijn we enthousiast van start gegaan. Een enkele keer viel er iemand af, regelmatig kwam er iemand bij. Het was vallen en opstaan. Maar ook een feest van herkenning en van dromen, die steeds maar meer werkelijkheid werden.

(Lees verder: Startnotitie Stichting Droomhuis)