Kersenfestival bij a.s. overburen

Een roofvogel op het hoofd, een slang om de hals en heerlijke kersen of kersenijsje eten. De toekomstige bewoners van Stichting Droomhuis genoten met volle teugen. Zij waren met hun familie op bezoek bij hun toekomstige overburen: Kersenboomgaard Vernooy in Cothen.

Kersenfestival

Een jaarlijks terugkerend evenement in de omgeving van Wijk bij Duurstede.
Bij Kersenboomgaard Vernooy is het altijd een waar spektakel. Een roofvogelshow, kersenpit spugen, kersenijsjes proeven, een paardenrijtuigshow en demonstraties hoe in de hoogstamboomgaard wordt geplukt. De roofvogelshow is altijd een waar genoegen. Een enthousiaste medewerker zoekt een paar gelukkigen uit en die krijgen dan of een valkje op het hoofd of eerst de mooie hoed van die meneer op en dan een echte uil die fladderend met zijn vleugels op je hoofd balanceerd. Dat is natuurlijk reuze spannend.

En wij als Stichting Droomhuis waren er natuurlijk bij. Niet alleen voor een gezellig kersen-uitje maar ook omdat de locatie va

n Vernooy aan de overkant van de weg ligt waar Stichting Droomhuis gebouwd gaat worden. Dus eigenlijk op bezoek bij de overburen. Voor sommige ouders en kids was het de eerste keer dat ze dit kersenspektakel meemaakten.

Een hele groep hebben we inmiddels. Eerst hebben we geposeerd voor de ouderenvilla die op hetzelfde terrein staat waar ons Droomhuis straks gebouwd gaat worden. Voor een aantal ouders was dit de eerste kennismaking met het terrein waar het Droomhuis straks moet komen te staan. Het is moeilijk voor te stellen dat op deze kale vlakte straks je kind komt te wonen. Maar als je je ogen sluit en je fantasie gebruikt weet je dat dit een fantastische plek gaat worden.
Maar eerst maar eens lekker van de kersen snoepen. Een van de ouders had een echte kersenontpitter bij zich zodat iedereen zonder al te veel geknoei ze kon laten smaken.

De aardige meneer van de roofvogelshow had ons inmiddels ontdekt en we hebben allemaal het �genoegen� mogen hebben om zelfs een slang om de hals te krijgen. Er waren kinderen van ons bij die de martertjes iets langer probeerde te maken of de slang een stevige massage gaven. Maar wij als ouders mochten daar niets van zeggen want het waren �zijn beestjes� zei de eigenaar….. Onze kinderen genoten met volle teugen en tja…. dan geniet je zelf ook.

We zeiden tegen elkaar: Dit houden we erin. Als ze straks in het Droomhuis wonen gaan we gewoon elk jaar!