St Jansfeest 2015

Zaterdag 11 juli was het voor de eerste keer Sint Jan in het Droomhuis.

In de reeks jaarfeesten die het hele jaar al gevierd waren is dit een uitgelezen feest om met de gemeenschap te vieren. Bij Sint Jan horen bloemen,eten, spelletjes, zingen en vuur. En dat was er allemaal.

 

Er waren heel veel bloemen geplukt door de ouders in de tuin en langs de weg. Daarvan werden kransen voor in het haar en boeketten gemaakt.

 

Er kon hout worden gezaagd voor het vuur. Anderen waren kleurige versieringen voor in de tuin aan het maken en daartussendoor werd er geoefend aan de sintjansliederen. Ook was er de mogelijkheid om reuze luchtbellen te maken. Het was een heerlijke middag met schitterend weer.

 

Als maaltijd kregen wij van het restaurant het Veerhuis in Beusichem een zeer uitgebreid pannenkoeken buffet. Zij verzorgen geheel belangeloos iedere zaterdag de warme maaltijd voor het Droomhuis.

 

Toen alle pannenkoeken bijna op waren gingen we met iedereen in een grote kring zitten en werd het vuur ontstoken. Daarbij werd er uit volle borst gezongen. Het was fijn dat iedereen meezong en zelfs de canons lukten prachtig.

 

Er is een mooie traditie geboren daar op die zaterdag in juli.

Dus tot volgend jaar.